Hoe handelen bij autoschade?

Aansprakelijk, met omniumverzekering

U bent aansprakelijk voor het ongeval, er kan nog veilig met het voertuig gereden worden en gaat dit aan de omniumverzekering aangeven.

  • Indien de tegenpartij niet gekend is, vult u alsnog een ongevalsaangifte in, bij tegenpartij schrijft u “onbekend”. Op de achterzijde bij “hersteller” schrijft u Carrosserie Markant Wilrijk.
  • Indien de tegenpartij geen voertuig maar een muur of dergelijke is, en daar is geen schade aan vult u dat zo in.
  • Indien de tegenpartij wel is gekend, vult u samen de voorzijde van een ongevalsaangifte in, de achterzijde van het formulier vult u elk afzonderlijk in. In het vakje “hersteller” vult u Carrosserie Markant in.
  • U bezorgt de ongevalsaangifte aan uw makelaar of rechtstreeks aan uw verzekeringsmaatschappij.
  • Vervolgens rijdt u met het voertuig naar Carrosserie Markant Terbekehofdreef 20 te Wilrijk zodat we een fotodossier kunnen samenstellen.
  • Nadien nodigen wij u uit voor expertise en terzelfder tijd voor de herstelling (95 % van de gevallen). Uiteraard krijgt U, indien u dit wenst, tijdens deze herstelperiode een vervangwagen ter beschikking.
  • Indien uw voertuig geïmmobiliseerd is laat u deze slepen naar Carrosserie Markant Terbekehofdreef 20 te Wilrijk, indien mogelijk en ter beschikking zorgen wij voor vervangend vervoer.

Aansprakelijk, geen omniumverzekering

U bent aansprakelijk voor het ongeval, er kan nog veilig met het voertuig gereden worden en hebt geen omniumverzekering.
  • Tijdens de openingsuren maken wij een prijsopgave op waar u op kan wachten.
  • Ook tijdens de herstelling voor eigen rekening kan u beschikken over een gratis vervangwagen.

De wagen moet getakeld worden.

Als uw voertuig niet langer rijvaardig is, kunt u best een takelfirma contacteren. Als u zelf voor verzorging naar het ziekenhuis moet, zorgt de politie ervoor dat uw voertuig getakeld wordt. Aan het takelen zijn steeds kosten verbonden. U moet ook de stallingskosten betalen. Als U het voertuig rechtstreeks naar Markant laat brengen en het wordt bij ons hersteld, dan worden er geen stallingskosten aangerekend.

De meeste mensen hebben in hun autoverzekering of leasecontract de optie pechverhelping, en kunnen de auto laten depanneren naar onze garage. Een telefoontje naar ons en wij regelen dat uw defecte wagen bij ons nog diezelfde dag wordt afgeleverd. Markant werkt hiervoor samen met enkele takeldiensten die voor u ook buiten kantooruren 24/24 beschikbaar zijn.

Takeldienst