Snel en goedkoop : SMART REPAIR

Veilig naar 2016

 

Neem een veilige start naar 2016!

 

Een beetje BOB bestaat niet!

BOB bestaat 20 jaar en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Op het menu staan niet enkel taart, affiches en radiospots, maar ook een wedstrijd op de sociale media en een heuse controlemarathon.

Centraal in de nieuwe BOB-campagne staat de slogan: “Een beetje BOB bestaat niet. Een echte BOB heeft nul op”. Met deze boodschap willen het BIVV en de drie gewesten een slechte gewoonte bijsturen. Te veel bestuurders menen dat ze gerust een paar glaasjes kunnen drinken alvorens ze met de auto de weg op gaan. Na 20 jaar BOB-campagnes is het hoog tijd om deze misvatting uit de wereld te helpen. Een echte BOB drinkt geen druppel alcohol.

Hoogtepunt van de campagne wordt het BOB-weekend. De politie plant in het weekend van 15 tot 17 januari een controlemarathon. De pakkans, die ook de komende dagen en weken hoog is, zal dan groter zijn dan ooit.

Een voorzichtig positieve trend

In de cijfers van 2014 zit een positieve trend: in de verplichte BA-autoverzekering daalt de schadefrequentie lichtjes naar 6,28 %. Dit betekent dat ongeveer 6 bestuurders op 100 binnen het jaar een ongeval veroorzaken.

Zo moeten de BA-autoverzekeraars vele zware ongevallen regelen die bergen ellende veroorzaken, ongevallen waarin alcohol vaak een rol speelt. Zo tellen de verzekeraars bij personenwagens jaarlijks bijna 700 ongevallen waarbij de schade hoger oploopt dan 125.000 euro. Enkel om de vergoedingen te dekken van deze 700 zwaarste ongevallen is de premie nodig van 1,1 miljoen verzekerden.